Koken met traditie: hoe maak je authentieke pesto alla genovese?

blog pesto header

Er gaat niets boven een zelfgemaakte Italiaanse maaltijd met authentieke ingrediënten en smaken. Een klassieker is pesto alla genovese, een eenvoudige maar heerlijke saus op basis van verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en extra vergine olijfolie. Deze traditionele pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Ligurië en is al eeuwenlang niet meer weg te denken uit de Italiaanse keuken. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je authentieke pesto alla genovese maakt. Pak je vijzel en stamper en laten we beginnen!

blog pesto 1
blog pesto 6
blog pesto 5
blog pesto 2
blog pesto 4
Caractère NV Korte Keppestraat 19
B-9320 Erembodegem, Aalst
053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod Login B2B
Copyright © 2025 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden