De regio Emilia Romagna wordt ook wel de 'buik van Italië’ genoemd. Geen massaproductie, maar ambacht en geduld liggen aan de basis van culinaire topproducten waarvan de reputatie tot ver buiten de Italiaanse grenzen reikt. In Modena wordt de Aceto Balsamico di Modena vakkundig bereid uit het most van de Trebbiano-druif. In Parma rijpt de Prosciutto di Parma, de koning van de Italiaanse hammen gemaakt en in de kaasmakerijen rond de stad liggen duizenden goudgele bollen Parmigiano Reggiano netjes gestapeld op metershoge schappen. In deze ‘food valley’ ligt de kleinschalige en stijlvolle Relais Roncolo 1888, ondergebracht in de 17de eeuwse villa Manodori. Het landgoed is de thuisbasis van de Acetaia di Canossa, een van de oudste balsamicoproducties in Italië.
Het hotel is open van eind maart tot begin november.
17 kamers.
Inchecken kan je vanaf 14 uur. Uitchecken doe je voor 12 uur. Vroeger inchecken of late check-out is mogelijk op aanvraag en op beschikbaarheid.
Vanaf 850 euro.
De villa was ooit de privé-residentie van talrijke adellijke families, waaronder markies Manodori, naar wie de villa is genoemd. De aristocratische charme en de met de hand beschilderde plafonds werd behouden en gecombineerd met eigentijdse meubelen en natuurlijke kleuren.
In de kamers in de villa worden designelementen gecombineerd met originele fresco’s. De kamers in de twee bijgebouwen hebben originele houten plafonds en stralen discrete luxe uit. De badkamers hebben een bad of douche.
Wie houdt van ruimte kan kiezen voor de juniorsuite met bad en douche of voor de senior suite met prachtige fresco’s en een aparte zithoek. Er is een familiesuite met twee aparte slaapkamers en twee badkamers.
Je kan relaxen aan het mooie zwembad in openlucht met ligzetels en een bar met snacks en drankjes.
Het hotel organiseert wijn- en balsamicodegustaties. Op aanvraag kan je kooklessen volgen of deelnemen aan een yoga-sessie. In de buurt van het hotel is er tennis, paardrijden en golf. Voor wie dat wenst organiseert Caractère een begeleid bezoek aan een Parmezaan- en Parmahamproductie met bijhorende degustatie in de buurt van Parma. Auto- en motorliefhebbers kunnen de Ferrari-musea van Modena en van Maranello bezoeken of het Lamborghini- of Ducati museum in de buurt van Bologna.
Kinderen van alle leeftijden zijn welkom maar er zijn geen specifieke faciliteiten.
Kies voor een tafeltje in het restaurant of op het terras met het mooiste uitzicht op de omgeving.
’s Morgens geniet je van een kwaliteitsvol ontbijt. ’s Middags zijn er snacks verkrijgbaar bij het zwembad of kan je lunchen in het restaurant Limonaia, dat ondergebracht is in een historische serre, met veel lichtinval en een prachtig zicht op de heuvels. ’s Avonds geniet je van verfijnde en mooi gepresenteerde gerechten op basis van seizoensgebonden en dagverse lokale producten. De groenten zijn afkomstig uit de organische moestuin van het hotel. Bij goed weer geniet je van jouw maaltijd op het prachtige terras.
Relais Roncolo 1888 is rustig gelegen in Tenuta Venturini Baldini, een landgoed van 130 ha in de heuvels ten zuidwesten van Reggio Emilia, op 16 km. Parma, bekend om zijn ‘Parmigiano Reggiano’ en zijn Parmaham ligt op 30 km. Modena, de geboortestad van Luciano Pavarotti en Enzo Ferrari, en bekend om zijn balsamico, ligt op 50 km. Bologna, de culinaire hoofdstad van Italië, met zijn twee middeleeuwse torens, zijn mooie Piazza Maggiore en de oudste universiteit ter wereld, ligt op 85 km. Het Museo Ferrari in Maranello ligt op 35 km, het museo Enzo Ferrari op 50 km. Het Ducati-museum ligt op 80 km.
De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Bologna op 82 kilometer.
Transfer van en naar de luchthaven mogelijk op aanvraag voor 150 euro per traject.
Er is een gratis parking beschikbaar. Er zijn twee laadpalen voor elektrische wagens aanwezig waar je 30 euro per laadbeurt betaalt.
In dit kleinschalig en smaakvol ingericht hotel geniet je niet alleen van de rust en de prachtige omgeving, maar ook van de lekkere verfijnde keuken en de professionele service. Strategische ligging tussen Parma en Modena.